Tipuri de prelate  pentru grindină

Dacă locuiți într-o zonă cu multă grindină, atunci știți cât de devastatoare poate fi. De fapt, mii de asigurări sunt date în fiecare an și acestea ajung la un total de milioane de dolari investiți în repararea vehiculelor. Prelatele auto pentru grindină vă pot ajuta să vă protejați mașina pe timp de grindină și să vă scutească de plata unor cheltuieli.

Pentru a vă ajuta să faceți o alegere, aici sunt cele mai des întâlnite tipuri de prelate pentru grindină:

Cort auto 

Un cort auto protejează mașina atunci când este parcată și chiar și în timpul mersului. Acest tip de produs este adesea fabricat din fibră de sticlă foarte rezistentă. Este un material care poate proteja mașina și este conceput să reziste și la vânturi cu viteză de până la 50km/h. Corturile auto sunt ușor de montat și de demontat, iar unele au și tehnologie anti-furt. Cu toate acestea, această opțiune s-ar putea să nu fie ceea ce aveți nevoie deoarece nu acoperă întreaga mașină. Se recomandă să folosiți cortul auto împreună cu alte tipuri de protecție.

Prelată auto gonflabilă

Pe timp de grindină, o prelată gonflabilă este cel mai bun mod de a proteja mașina. Prelata gonflabilă folosește ventilatoare pentru a mișca aerul și pentru a crea o bulă protectoare în jurul mașinii. Această pulă preotejează mașina în fața impacturilor care ar fi deformat caroseria. Un alt avantaj este faptul că aceastea pot fi folosite ca prelate normale când nu le umflați.

Demaror mașinii pune motorul mașinii în funcțiune

Semnele principale ale unui demaror defect

Mașina ta refuză să pornească? Problemele la demaror sunt mult mai dese decât s-ar părea. Cu toate acestea, majoritatea proprietarilor de mașini le confundă cu alte probleme.

Demarorul e un motor alimentat de baterie. Demarorul se află între alternator și baterie, transmițând puterea de la motor. Dacă demarorul și alternatorul nu funcționează corect, nu veți putea nici măcar să ieșiți din parcare fără să fiți tractați.

Carport portabil rezistent la intemperii 

Un carport de acest tip poate fi costisitor, însă aveți garanția că va rezista mai bine și mai mult decât alte tipuri de prelate pentru grindină. Puteți găsi carport-uri făcute din țesături rezistente care vă vor preteja mașina în fața grindinii ușoare sau medii. Acestea sunt mai grele decât prelatele normale, deci nu trebuie să vă faceți griji că vântul le va sufla. Carport-urile portabile sunt ideale pentru protejarea mașinii.

Prelate elastice

Prelatele elastice sunt printre cele mai bune metode de protejare a mașinii deoarece acestea acoperă în întregime caroseria, iar elasticul le ține pe loc pe timp de grindină. O puteți lua cu voi oriunde și este foarte ușor de folosit. Asigurați-vă că prelatele alese sunt special concepute pentru grindică deoarece există și unele care sunt doar pentru mizerie și razele solare.

Concluzie

Grindina prezintă un risc major pentru mașini și proprietarii lor, daunele provocate de acestea pot fi serioase, iar reparațiile pot costa mii de dolari. Cu un pic de planificare și o mică investiție în prelate de calitate, proprietarii de mașini pot aproape elimina acest risc. Înainte de a cumpăra o prelată, verificați riscul real de grindină din zona în care locuiți.

Posturi din aceeași categorie: