Semnele principale ale unui demaror defect

Mașina ta refuză să pornească? Problemele la demaror sunt mult mai dese decât s-ar părea. Cu toate acestea, majoritatea proprietarilor de mașini le confundă cu alte probleme.

Demarorul e un motor alimentat de baterie. Demarorul se află între alternator și baterie, transmițând puterea de la motor. Dacă demarorul și alternatorul nu funcționează corect, nu veți putea nici măcar să ieșiți din parcare fără să fiți tractați.

Câteva dintre cele mai commune semne ale unui demaror defect

1. Luminile de la bord sunt pornite dar mașina nu pornește 

Poate fi o problemă la demaror dacă luminile de born sunt aprinse dar motorul nu pornește. 

Demaror auto pentru Peugeot 307
Demaror auto pentru Peugeot 307

2. Se aude un zgomot ciudat

Printre cele mai dese întâlnite simptone ale unui demaror defect e ticăitul care se aude de fiecare data când apăsați pe butonul de pornire sau întoarceți cheia. Însă, se poate ca demarorul să moară și fără a produce zgomote. Alte semne mai pot fi fluieratul și frecarea. Fiți atenți la astfel de sunete pentru a ști din timp starea demarorului.

Video: Cum sunetul unui demaror merge prost Sună un demaror prost.

3. Motorul nu pornește 

Dacă motorul nu pornește nici după ce faceți un jumpstart, a venit vremea să cereți ajutorul unui expert și să duceți mașina la un service din apropiere. Dacă motorul nu pornește cu un jumpstart, un mechanic profesionist va fi ultima soluție.

4. Demarorul e plin de ulei 

Demarorul se află de obicei pe partea șoferului, chiar sub bancul de cilindri din stânga motorului. Dacă ați descoperit ulei pe demaror după ce ați ridicat capota, demarorul vă poate indica o altă problemă – scugerea de ulei.

Din nefericire, ce începe cu câteva picături de ulei devine treptat și de cele mai multe ori neobservat o problemă costisitoare. Prin urmare, asigurați-vă că nu aveți scurgeri de ulei pentru a preveni astfel de probleme la demaror.

5. Iese fun din mașină 

Demarorul e componentă a sistemului electric al mașinii și poate fi supus scurtcircuitelor sau arderea siguranțelor. Dacă încercați din greu să porniți mașina, e posibil ca demarorul să se fi supraîncălzit, ceea ce poate duce la probleme electrice și fum. Dacă simțiți miros de fum sau vedeți fum, nu ezitați să cereți ajutor decât să încercați să porniți mașina din nou.

Cauze commune ale problemelor demarorului

Sunt câteva cause ce pot duce la defectarea demarorului printre care:

  • Mufele murdare 
  • Fire rupte de la și spre demaror 
  • Componente uzate sau avariate din sistemul de pornire 
  • Coroziuni la baterie 
  • Scurgeri de ulei 

Dacă suspectați vă aveți o problemă demarorul Silux, luați legătura cu un mecanic. Acești profesioniți vă pot repara mașina imediat când și cum trebuie.

Posturi din aceeași categorie: