Cum să alegeți lichidul de răcire potrivit pentru mașina voastră

Motorul mașinii se încinge când este folosit și se poate încălzi suficient de mult încât să afecteze diferitele componente esențiale. Lichidul de răcire Silux Auto este responsabil pentru absorbția căldurii din motorul mașinii și de a o redirecționa înapoi la radiator. 

Temperaturile extrem de mici din timpul iernii pot îngheța sau chiar vă poate sparge blocul motor. Lichidul de răcire poate preveni înghețul și cât și supraîncălzirea. După cum îi spune numele, lichidul de răcire a motorului sau cunoscut și sub numele de antigel nu îngheață atunci când temperaturile ajung sub zero.

Lichidul de răcire a motorului conține ingrediente care pot ajuta la prevenirea coroziunii pieselor motorului din mașină. Există diferite varietăți de lichid de răcire, însă ingredientele de bază includ încă apă și propilen sau etilen glicol. 

Lichidul de răcire Silux este responsabil pentru absorbția căldurii din motorul mașinii și de a o redirecționa înapoi la radiator. 

Radiatorul mașinii are unde se află lichidul de răcire a motorului. Din acest rezervor curge lichidul de răcire, apoi circulă prin blocul motor pentru a vă proteja vehiculul de frigul și căldura extremă.

Sistemul de răcire funcționează practic ca o buclă simplă. Pompa trimite lichid de răcire a motorului la blocul motor atunci când mașina dumneavoastră este în funcțiune. Începând de acolo, lichidul de răcire merge la radiatorul mașinii sau cunoscut și sub numele de schimbător de căldură, apoi înapoi la pompă.

Ce conține lichidul de răcire de calitate?

Cel mai eficient lichid de răcire poate preveni supraîncălzirea și înghețarea motorului mașinii tale. Acest lucru vă poate menține, de asemenea, motorul protejat de elementele corozive și îi poate crește performanța. Următoarele sunt ingredientele care alcătuiesc un lichid de răcire auto de înaltă performanță. 

Posturi din aceeași categorie: