Machiaj de buze

Ai folosit toată viața același tip de ruj? Ar putea fi timpul să schimbi puțin lucrurile. Cu toate opțiunile de pe piață, de fapt, diferitele tipuri de rujuri pot deveni un pic confuze, dar odată ce ne punem pe picioare, putem găsi câteva opțiuni frumoase.

Unele îi vor ajuta pe cei care au nevoie de hidratare, pe cei care vor ceva ușor și, bineînțeles, pe cei care vor să iasă în evidență și să strălucească.

Iată un ghid rapid care vorbește despre rujurile de diferite tipuri și despre ceea ce le face potrivite pentru nevoile tale.

Tipuri de rujuri

Rujul transparent

Să începem cu clasicii atemporali: un ruj transparent este o alegere bună dacă buzele tale sunt uscate din orice motiv (lipsa de hidratare, condițiile meteorologice etc.). Vălul transparent pe care îl eliberează îți poate hidrata buzele, dar îți poate oferi și multă strălucire și puțin gloss.

Ruj transparent
Un ruj transparent este o alegere bună dacă buzele tale sunt uscate

Acest lucru îl va face un ruj care, deși nu colorează, vă permite să vă distingeți foarte bine conturul buzelor. Dintr-un anumit motiv însă, rujurile transparente tind să întunece culoarea naturală a buzelor odată purtate. Să trecem la rujul satinat.

Rujurile transparente și cele satinate sunt foarte asemănătoare și sunt adesea folosite interschimbabil.

Ruj satinat

Rujul satinat este excelent pentru a păstra hidratarea naturală a buzelor și pentru a da un aspect foarte strălucitor. Unul dintre lucrurile esențiale de reținut despre rujul satinat este că are un conținut ridicat de ulei. Uneori, rujurile cu conținut ridicat de ulei trebuie aplicate mai des decât alte tipuri de rujuri. Poate fi purtat în timpul zilei, dar din cauza strălucirii puternice devine o alegere excelentă pentru o ocazie specială sau pentru ținutele de seară.

Ruj satinat
Ruj satinat pentru ocazii speciale

Ruj cremă

Rujul cremă este ușor diferit față de primele două opțiuni din această listă a noastră.

Cum să aplici un ruj cremă ca un profesionist. Hack-uri de lungă durată.

Crema are un aspect mult mai subțire și mai puțin lucios în comparație cu luciurile obișnuite. De asemenea, nu este strălucitoare, dar va da un efect foarte plăcut și neted pe buze. Rujurile cremă nu fac prea multe din punct de vedere al hidratării, dar îți pot proteja buzele de poluare și praf. Acestea sunt produse care sunt la modă și pot fi cumpărate în multe stiluri diferite.

Ruj lucios

Un ruj sau un gloss lucios iese puțin mai mult în evidență decât un ruj cremos.

Atunci când adaugi strălucire buzelor, le vei face să pară mai mari decât sunt, așa că s-ar putea să nu vrei să îl folosești dacă ai deja buze pronunțate. În schimb, este ideal pentru femeile care au buzele foarte mici.

Unele persoane folosesc un ruj cremos sau un ruj lucios și apoi pun un luciu transparent peste el doar pentru a obține acest efect de mărire (și pentru a-l accentua și mai mult).

Ruj mat sau mat

Este perfect atunci când optezi pentru un look modern: rujul mat nu are nimic strălucitor, dar reușește să atragă privirea privitorului direct spre buzele tale. Maturile, de fapt, dau un aspect foarte îndrăzneț chiar dacă nu strălucesc. Multe dintre aceste produse sunt însoțite și de creme hidratante, ceea ce nu trebuie subestimat, deoarece uneori efectul mat este obținut prin folosirea excesivă a pigmentului în detrimentul hidratării buzelor.

Ruj perlat

Un ruj perlat este un element de machiaj conceput în mod corespunzător pentru a reflecta lumina.

Poate fi un aliat perfect pentru o ocazie specială, o cină sau un eveniment formal.

Îți recomandăm să folosești o cremă hidratantă și cu rujul perlat, deoarece acestea nu sunt cunoscute ca fiind la fel de delicate cu buzele (și cu siguranță nu sunt hidratante). Dar aceasta despre hidratare este cu siguranță o discuție pe care trebuie să o abordăm, deoarece am atins-o în argumente pro și contra pentru fiecare tip de ruj.

Elementele de hidratare ale rujului

Dacă locuiești într-un loc cu un climat uscat, știi cât de greu este să îți menții buzele hidratate.

Folosirea unui ruj cu o bună capacitate de hidratare nu este doar practică, ci poate fi și foarte utilă pentru a te asigura că arăți bine. Unele rujuri cu formulă hidratantă conțin ingrediente naturale precum aloe sau vitamina E. Datorită acestor componente, buzele tale vor fi mai protejate de agenții externi și îți vor oferi, de asemenea, o senzație de catifelare. În plus, trebuie spus că cele mai multe rujuri hidratante vor avea totuși un aspect puțin strălucitor… ceea ce te-ar putea scuti să adaugi un gloss sau să folosești un primer lucios și îți va economisi timp!

Posturi din aceeași categorie: